Ανοίγει ξανά η ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ

ΠΗΓΗ: Έθνος 1/4/2014  http://www.ethnos.gr

«Μπαίνει» στο ΕΙΠ, ανοίγει ξανά η «Βιβλιονέτ»

Στο Ελληνικό Iδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) ενσωματώθηκε και τυπικά στις 26 Μαρτίου 2014 το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου 4250 με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις».

Η μεταστέγαση του ΕΚΕΒΙ στους χώρους του ΕΙΠ ολοκληρώνεται σταδιακά, οπότε και πολύ άμεσα επανέρχονται στους κανονικούς ρυθμούς οι λειτουργίες και οι κυριότερες δράσεις του: Η «Βιβλιονέτ», η εγκυρότερη βάση δεδομένων στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει 180.000 τίτλους βιβλίων και πάνω από 100.000 δημιουργούς, επανέρχεται σε λειτουργία και παράλληλα αναβαθμίζεται ώστε να καταστεί και πάλι ένα εύχρηστο εργαλείο τόσο για τους επαγγελματίες του βιβλίου, όσο και για τους απανταχού βιβλιόφιλους. Ηδη στελέχη της «Βιβλιονέτ» συνεργάζονται με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, ξεκινώντας άμεσα την ενημέρωση της βάσης δεδομένων, ενώ το ΕΙΠ έχει διαθέσει επιπλέον στελέχη του προκειμένου να εκπαιδευτούν και να συμβάλουν στην αναβάθμιση της «Βιβλιονέτ».

«Φιλαναγνωσία»
Παράλληλα επανενεργοποιείται η «Φιλαναγνωσία», το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που απευθύνεται σε χιλιάδες νεαρούς αναγνώστες και εκπαιδευτικούς για την καλλιέργεια της ανάγνωσης στους μικρούς μαθητές.

Για πρώτη φορά μάλιστα αναμένεται να διαβεί τα τείχη της Ελλάδας και να απευθυνθεί και στους μαθητές της ομογένειας, καθώς το πρόγραμμα θα παραταθεί και για την επόμενη σχολική χρονιά, με στόχο την προώθηση δράσεων ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές που μιλούν την ελληνική γλώσσα.

Τα στελέχη του ΕΙΠ/ΕΚΕΒΙ εργάζονται ήδη για την επιτυχή διοργάνωση της 11ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2014.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *