Ανοικτή Πρόσβαση. Διαδικτυακή ενημερωτική παρουσίαση.

Η  Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με τη Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ/HEAL-Link), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τις Συμφωνίες Ανοικτής Πρόσβασης του ΣΕΑΒ. Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν οι βασικοί όροι των Συμφωνιών όπως έχουν διαμορφωθεί για τη τριετία 2022-24, και ο τρόπος αξιοποίησης τους.

Η Ανοικτή Πρόσβαση είναι ένα δυναμικό κίνημα που επηρεάζει με θετικό τρόπο την επιστημονική έρευνα και την προβολή της. Θεωρείται πλέον ως μια απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάδοση των ερευνητικών αποτελεσμάτων από τους κύριους χρηματοδότες και από τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα. Η ελληνική ερευνητική κοινότητα έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, με πιο πρόσφατη εξέλιξη τη σύσταση αρμόδιας Επιτροπής από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, αλλά και τη σύσταση Ομάδας Εργασίας για την ανάπτυξη εθνικής πολιτικής για την Ανοικτή Επιστήμη.

Η εκδήλωση θα έχει διάρκεια 1 (μία) ώρα και απευθύνεται στην ερευνητική κοινότητα  του Πανεπιστημίου μας.  Θα πραγματοποιηθεί  στις παρακάτω  μέρες και ώρες μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαιτείται εγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν την ημερομηνία που τους εξυπηρετεί  και να κάνουν την εγγραφή τους στους παρακάτω συνδέσμους.  

 Πέμπτη, 9 Μαρτίου (12-13μμ) : 

https://upatras-gr.zoom.us/meeting/register/tJMode2hrD0vH9Jqy81y6Y4dbegSieTOhF8a

 Τρίτη, 14 Μαρτίου (12-13μμ) : 

https://upatras-gr.zoom.us/meeting/register/tJcvduusqj8vHtcIQv7mBt69whPEGKWSTIxB 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *