Ανακοίνωση λειτουργίας βιβλιοθηκών ΠΔΜ από την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 36587 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2476/Β/10-06-2021),  οι βιβλιοθήκες επανέρχονται από 16 Ιουνίου 2021 σε πλήρη λειτουργία,  λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο για το κοινό, όσο και για το προσωπικό.

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση το πλαίσιο των μέτρων για την ανάγκη περιορισμού της διασποράς COVID-19, η λειτουργία των βιβλιοθηκών του ΠΔΜ  προσαρμόζεται ως εξής:

Χρήση αναγνωστηρίων.

Από 16 Ιουνίου 2021 επιτρέπεται η χρήση   αναγνωστηρίων των βιβλιοθηκών του ΠΔΜ. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν και να μελετήσουν στη Βιβλιοθήκη ορίζεται με βάση τις διαθέσιμες θέσεις  που εξασφαλίζουν την απόσταση μεταξύ των χρηστών (1,5 – 2 μέτρα). Οι αναγνώστες θα κάνουν χρήση μόνο των επιτρεπόμενων θέσεων  που θα έχει ορίσει το προσωπικό της βιβλιοθήκης. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στα βιβλιοστάσια.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ/ΕΥΔΟΞΟΣ

Δανεισμός: Τα εγγεγραμμένα μέλη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης & του Κέντρου Πληροφόρησης του ΠΔΜ και των παραρτημάτων  του,  για την εξυπηρέτησή τους θα πρέπει:

  • να αναζητούν στον ηλεκτρονικό κατάλογο https://opac.seab.gr/search~S16*gre και http://libcatalog.uowm.gr/ τα βιβλία τα οποία επιθυμούν να δανειστούν, τη διαθεσιμότητά τους  και να υποβάλλουν σχετικό αίτημα (π.χ danismos@uowm.gr για την Κεντρική Βιβλιοθήκη) ή στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Παραρτημάτων    αναγράφοντας τα στοιχεία των βιβλίων (συγγραφέα, τίτλο, ταξινομικό αριθμό, ISBN), το ονοματεπώνυμό τους, την ιδιότητά τους, το barcode της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας, το κινητό τους τηλέφωνο.  Επίσης τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να παραλάβουν τα βιβλία:
  • Παραλαβή με φυσική παρουσία:
  • Γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο των βιβλιοθηκών  και αφού οι χρήστες λάβουν απαντητικό μήνυμα ότι τα βιβλία είναι έτοιμα προς παράδοση και οριστεί η ώρα παραλαβής τους.

Επισημαίνεται ότι οι χρήστες δεν εισέρχονται στους χώρους των βιβλιοθηκών και ο χρόνος παραμονής τους είναι περιορισμένος.

  • Αποστολή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (δυνατότητα προτεινόμενης) και χρέωση παραλήπτη.

Επιστροφές: Γίνονται στον ειδικά  διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο των  βιβλιοθηκών.

ΔΙΑΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Τα αιτήματα διαδανεισμού (βιβλίων και άρθρων) θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στο ddimopoulou@uowm.gr και σύμφωνα με τη δυνατότητα ανταπόκρισης των  συνεργαζόμενων βιβλιοθηκών λόγω των ειδικών  συνθηκών.

H παραλαβή των βιβλίων, θα γίνεται με φυσική παρουσία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο των βιβλιοθηκών (10 π.μ. – 3 μ.μ.) και κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη της Υπηρεσίας Διαδανεισμού της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, κ. Δήμητρας Δημοπούλου, ενώ η αποστολή των άρθρων θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Επιστροφές συγγραμμάτων  «ΕΥΔΟΞΟΣ»

Οι επιστροφές βιβλίων του ΕΥΔΟΞΟΥ θα γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με το τμήμα δανεισμού  στα αντίστοιχα τηλέφωνα ή e-mail της κεντρικής βιβλιοθήκης και των παραρτημάτων.

 Επισκέψεις – Εκδηλώσεις

Αναστέλλονται οι επισκέψεις  και εκδηλώσεις στους χώρους των βιβλιοθηκών.

Υποβολή  πτυχιακών-διπλωματικών  εργασιών

Οι  διπλωματικές – πτυχιακές εργασίες  και μεταπτυχιακές διατριβές αποστέλλονται σε ψηφιακή μορφή στα αντίστοιχα  e-mail  της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και των βιβλιοθηκών των παραρτημάτων του ΠΔΜ (σε συνεργασία  με τις αντίστοιχες  γραμματείες).

Γενικές πληροφορίες – οδηγίες προς το κοινό

  • Όλα τα βιβλία που επιστρέφονται παραμένουν για 72 ώρες (τρεις ημέρες)  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απομόνωσης  ο οποίος αερίζεται και φωτίζεται επαρκώς, και έπειτα γίνεται η επαναταξιθέτησή  τους στα ράφια.
  • Όλοι οι χώροι των Βιβλιοθηκών αερίζονται επαρκώς.
  • Ζητούμε από τα μέλη μας να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη εάν υπάρχει οποιοδήποτε σύμπτωμα σχετικό με τον ιό αλλά μέσω τηλεφωνικής ή ψηφιακά υποστηριζόμενης επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.
  • Ζητούμε από τα μέλη μας κατά την επίσκεψή τους στο κτίριο να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ και να ακολουθούν τις συστάσεις του προσωπικού.
  • Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον δικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτιρίου της, επικολλάται έντυπο ενημέρωσης.
  • Δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση για οποιονδήποτε από τους παραπάνω κανόνες για οποιονδήποτε και με οποιαδήποτε αιτιολογία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για λεπτομέρειες εφαρμογής των ανωτέρω οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα και e-mail.

  • Κεντρική Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Κοζάνη (τηλ.:2461068203)

e-mail: danismos@uowm.gr  Ωράριο λειτουργίας 8:00 έως 16:00

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού:  10:00 έως 14:00.

  • Παράρτημα Βιβλιοθήκης & Κέντρο Πληροφόρησης Καστοριά (τηλ.:2467087183) e-mail abourtsos@uowm.gr Ωράριο λειτουργίας 7:30 έως 15:30 Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού: 09:00 έως 14:00.
  • Παράρτημα Βιβλιοθήκης & Κέντρο Πληροφόρησης Φλώρινα-Σχολή Γεωπονίας   (τηλ.: 2385054667) e-mail mperivolari@uowm.gr Ωράριο λειτουργίας 8:00 έως 16:00 Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού:  10:00 έως 15:00.
  • Παράρτημα Βιβλιοθήκης & Κέντρο Πληροφόρησης Φλώρινα-Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών /Σχολή Καλών Τεχνών  (τηλ.:2385055052,53,54) e-mail:kgogou@uowm.gr,itsiligaridou@uowm.gr Ωράριο λειτουργίας 9:00 έως 17:00 Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού:  12:00 έως 14:00.

 

Διαρκής ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης https://library.uowm.gr/ καθώς και στο λογαριασμό της στο Facebook.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *